Netgear – Nighthawk AC1750

Jeg HADER dårligt internet! Og..

  • hvis du er en af de der kære curling-børn, så ved du udemærket, hvad jeg snakker om. Det er der, når spillet det lacker og du bliver skudt før dine pixels overhovedet er faldet på plads endnu.
  • hvis du er er en af dem, der har en af disse kære curling-børn… så ved du, hvor utroligt irriteret og, ja nærmeste, aggressive dine børn kan blive. Vi har alle set Stofa-reklamerne, og det virker umiddelbart ikke til at være for sjov..
  • hvis du er en af dem, der bare selv bliver skide irriteret over dårligt netværk og afbrydelser i din streamtjeneste. Det kan også være, at du er i gang med at spille med gutterne. Ja, hvis du er ligesom mig, så har jeg bare et god råd – GØR DET NU ORDENTLIGT.

Er livet i dag ikke bare lidt for kort til at have en dårlig WIFI forbindelse?”

Er der en fejl på linjen?

Selv bor jeg i noget, der ligner en 60 kvadratmeters stor lejlighed i et kompleks, hvor jeg kan få lov at kæmpe med alle de andre om mit middelmodige Stofa-netværk. I starten gik det fint med den router, som jeg havde fået udleveret af Stofa, men nærmeste fra den ene dag til den anden, så blev det forværret – betydeligt…

Skide irriterende. Jeg oplevede brud på netværkforbindelse til min Macbook, trods jeg sad blot 5 meter fra routeren, der skulle være den “nye og store model” – ihh tak! Min telefon koblede jeg altid fra Wifi, når jeg var hjemme, da forbindelsen simpelthen var for langsom. Selv min PlayStation, som jeg havde koblet op med netværkskabel, der burde sikre stort set fuld udnyttelse af min netværk-forbindelse, lå og tumlede rundt med en netværkforbindelse på under det halve af, hvad jeg burde have…

Den undersøgende forbruger

Jeg gennemsøgte alt på nettet over, hvad dette kunne skyldes, eftersom jeg tidligere havde oplevet en fornuftig forbindelse. Kan jeg klare det selv, så gør jeg helst det. Det er irriterende at være afhængig, så jeg talte med alle tech-nørder, som jeg kendte og gjorde som de sagde. Jeg opstillede routeren på ny og reinstalleret hele molevitten. Et godt lille aftensprojekt med en halv lunken øl stående på stuebordet.
Men hvad hjalp det? Ikke noget som helst.. Jo, jeg fik da lov at drikke en øl på en tirsdag for at holde på temperamentet.

Den frustreret forbruger

Frustreret er vist mildt sagt, men jeg var nu en gang kommet til det punkt, hvor jeg løftede knoglen og ringede til Stofa. – Og dette er ikke en klage til Stofa, det er udelukkende frustration over en dårlig router åbentbart.
Men de kunne oplyse mig, at der umiddelbart ikke var nogen fejl på linjen. De kunne til gengæld se, at der var en anden bruger i huset, hvis router optog ret meget af forbindelsen. Det er jo dejligt, det kunne jeg også selv se på netværkoversigten, men hvad kan jeg gøre ved det? Ikke særligt meget? Så hvad kunne de gøre? Ja, de vil sende en teknikker, der ville komme og undersøge sagen. Han kom, han kiggede og han gik. Han skiftede ganske vist et forældet et eller andet netværkhalløj i udtaget, men til endnu større frustration hjalp det ingenting.

Det er jo dejligt, det kunne jeg også selv se på netværkoversigten, men hvad kan jeg gøre ved det? Ikke særligt meget? Så hvad kunne de gøre? Ja, de vil sende en teknikker, der ville komme og undersøge sagen. Han kom, han kiggede og han gik. Han skiftede ganske vist et forældet et eller andet netværkhalløj i udtaget, men til endnu større frustration hjalp det ingenting.

Den nørdede forbruger

Ja, det må stå være mig – for jeg skal absolut undersøge markedet i øst og vest for at finde frem til den bedste løsning, hvis jeg absolut skal ud og bruge penge på min egen router for at se om, det skulle hjælpe.
Der var ikke nogen som ville love, at problemet ville blive løst med en ny router. Alle sælgerene var naturligvis flinke til at sige, at der kunne være en mulighed for, at det kunne løse problemet. Jaae, hvad gør man så, når man lider af noget, der minder om tillidsproblemer? Man undersøger selvfølgelig sagen selv og man undersøger ikke bare sagen, man nørder sagen! Så jeg blev en lille ekspert i, hvad min router skulle opfylde for at passe til en lejlighed med mine behov, der består af:

  • 3 rum – skærmet med betonvægge
  • Streamning af diverse videotjenester
  • Spil på konsol såvel som computer
  • Arbejde på større og tungere servers

Jamen, hvad endte du så med?

Et bæst af en router, der i den grad opfylder mine behove og nok også mere til, hvis jeg skal ærlig og SIKKE EN FORSKEL DEN GØR! Den kaster simpelthen min høje forventninger langt udover altanen og springer selv efter dem for at trampe på den, som var den til rave-party i Randers. Den er skyld, at jeg den dagen i dag kan sidde fuldstændig ubesværet kan sidde på mit kontor og streame Youtube, mens jeg taster løst på to andre kørende servers – og jeg klager ikke det mindste! Routeren er gemt væk inde i stuen til stor ærgrelse, da det er et pragteksemplar af en router, som en lille tech-nørd, som jeg ikke ville have haft noget i mod at kigge på engang imellem.

Nighthawk – AC1750


Høgen” kalder jeg den, som den hænger der og våger over mit netværk. Jeg er sikker på, at den kun ønsker det bedste for mig og det er sågar lykkedes den at finde en bedre forbindelse, der er bedre end det jeg betaler for! Det kan jeg som nordjyde virkelig lide! Vi snakker ganskevist få Mbit, men de er gratis og det er en god ting.

Specifikationer

Nu er du sikkert ligeglad, sålænge at jeg siger god for routeren og der kan jeg ligeså godt sige med det samme, at det gør jeg. Det var det og tak, fordi du læste med…

Men er du nu også en lille nørd, så kan den her router meget meget mere end, hvad jeg forventet og troede en router kunne. Den trækker en WIFI forbindelse op til 450+1300 Mbps, hvilket er sådan ok hurtigt. Gigabit tilbyder den både til WIFI og en wired forbindelse. Dette er rimelig cool for en gamer eller en hardcore TV streamer, der virkelig ikke ønsker afbrydelser i sin forbindelse. Derudover er den optimeret til at forbedre WIFI forbindelse til mobile enheder, hvilket kan være enheder som din smartphone eller tablet, så er du også en sucker for din iPad, så er denne værd at overveje.

Med dens tre antenner kan du justere dens WIFI felt, der har betydning for i, hvilket omfang WIFIet gerne skal dække. Dette optimerer også din WIFI forbindelse markant i stedet for blot at sende lidt ud til samtlige sider, så får du et meget mere målrettet sending.

Har den sådan en app?

Selvfølgelig har den da en APP!!!! En app til en router? Byt why?
Jo, det lyder sgu rimelig ligegyldigt, men om ikke andet, så er det sgu meget sjovt og rimelig praktisk! Jeg kan styrer alverden ting på farten og ligeledes tjekke om, der er andre, der skulle bruge mit internet, men jeg er på farten. Jeg kan sidde i skolen og se, at min iPad stadig streamer Netflix-filmen fra igår (for det sker jo ofte), men så kan jeg slukke for WIFI-forbindelsen til min iPad – til stor skuffelse for edderkopperne garanteret, som jeg forstiller mig var i gang med at se deres sædvanlige dokumentar.

Derudover så kan jeg tænde og slukke for andres forbindelser, kontrollere mine børn adgang til diverse sider (hvis jeg altså havde nogle) og ja, så kan jeg tænde og slukke for lyset, der er på routeren. Det er nok en af de lidt mere unødvendige ting, men alligvel lidt blæret, ikke?! Det skal siges, at det LED-lys stort set kan lyse hele stuen op, så det er altså meget rart.

Kilde: Netgear.dk

Anbefaling?

Det får den i hvert fald herfra! Den har virkelig optimeret min dårlig WIFI-forbindelse og gjordt den så markant bedre, at jeg slet ikke kan forstå, at jeg har kunne leve uden denne. Det er ikke kun en router, der egner sig til lejligheder. Det er også en router, som jeg vil kunne tage med mig videre til et evt. hus engang, da de er temmelig kraftig. Så kan man sige om, man ikke kunne have nøjes med noget, der var både lidt billigere og lidt dårligere? – Svaret er enkelt; jo, det kunne du da helt sikkert.

Min opfattelse er klar! Skal jeg ud og investere i noget, som jeg allerede har fået gratis fra min leverandør, så skal det altså været fungerer! Så mit råd er endnu en gang – GØR DET NU ORDENTLIGT! Det er da super irriterende at gå ud og investere i en router for så komme hjem og stadig kunne sætte en finger på noget?! Så er det da langt federe at komme hjem med noget, der virkelig overgår din forventninger, det synes jeg da i hvert fald.

Det eneste minus, som jeg oplevede, var under opsætningen. Her kunne jeg ikke koble den direkte fra mit udtrak til routeren grundet Stofa lidt forældet internetstik. Derfor var jeg nødsaget til at bibeholde routeren fra Stofa og så koble Høgen til den. Jeg troede til at starte med, at jeg ville ende op med samme resultat. Dårlig forbindelse og dårlig rækkevidde, men jeg blev heldigvis klogere. Imod mine forventning var dette slet ikke været tilfældet, tværtimod – heldigvis! Hvorfor dette ikke er tilfældet, det har jeg ikke helt fundet ud af endnu, men som sagt – jeg klager ikke.

You May Also Like

Nespresso Lattissima Touch

Miiego M1

Logitech master mx 2s

Logitech Master MX 2s

Bose høretelefoner

Bose Quiet Comfort 35 II (QC35)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *